Optimaal verhuren - 2004

Verhuurnet organiseerde in oktober 2004 het eerste ‘Optimaal Verhuren’ seminar voor de verhuurbranche in de Amsterdam Arena met groot succes. De voornaamste aanleiding voor dit initiatief was het verrassende resultaat va een onderzoek onder verhuurbedrijven: meer dan 50% van de respondenten bleek geïnteresseerd te zijn in een seminar dat zich specifiek richt op de verhuurbranche.

Optimaal Verhuren heeft ruimschoots aan deze verwachting voldaan. Het seminar is door 135 managers van verhuurbedrijven bezocht en heeft daarmee de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Ook voor de sponsoren is dit een geslaagd evenement gebleken. Leveranciers van verhuursoftware, RFID en logistieke ondersteuning hebben de laatste ontwikkelingen in de markt kunnen tonen.

Opening
De aftrap werd gegeven door de dagvoorzitter Geert Jan Jansen en vond plaats in het stadion zelf. Koud en voor sommige misschien wat onwennig namen 200 deelnemers, sponsors en bezoekers, plaats in de kuipstoelen van de Amsterdam Arena. Na een korte introductie werd het programma van die dag doorgenomen.

Marktonderzoek
Een belangrijk onderdeel van het programma was de presentatie van de resultaten uit het marktonderzoek. Verhuurnet heeft in samenwerking met USP Marketing Consultancy in 2004 een uitgebreid onderzoek uitgevoerd in de verhuurbranche. Omzet cijfers, prognose en klanten loyaliteit zijn thema’s waar tijdens de presentatie flink met elkaar over is gediscussieerd.

Netwerken
Voor de bezoekers is het netwerken met sponsors en collega’s altijd een belangrijk onderdeel van de dag. Er is dan ook ruimschoots de gelegenheid voor genomen. Aan het einde van de dag zijn, onder het genot van een hapje en een drankje, de verschillende thema’s nogmaals met elkaar besproken.

Lezingen 2004
programma opgezet:

10.00 uur – 10.45 uur Ontvangst en registratie, Welkomstwoord

10.45 uur – 11.30 uur Lezing: Ir. Joseph Owusu
Logistiek management: ‘Gaat de toekomstige vervanger van de barcode (RFID) ook de verhuurbranche veroveren?’

11.30 uur – 12.00 uur Pauze en bezoek expositie
12.00 uur – 12.45 uur Lezing: Dhr. Klaas Wilting
Fraude en diefstal preventie. ‘Welke nieuwe diensten en technieken zijn beschikbaar om fraude en diefstal in de verhuur terug te dringen?’

12.45 uur – 13.45 uur Lunch en bezoek expositie

13.45 uur – 14.45 uur Lezing: USP
Presentatie VerhuurMonitor 2004. Marktonderzoek naar de verwachtingen van de huur- en verhuurmarkt. ‘Hoe ziet onze toekomst eruit?’

14.45 uur – 15.45 uur Paneldiscussie

15.45 uur Borrel op de expositie
Tijdens de borrel is er de mogelijkheid om een rondleiding door de Amsterdam Arena te krijgen.Terug